Eén van de veiligste distributiecentra van Nederland was maandag 19 september het toneel van een bedrijfsbezoek georganiseerd door VLM regio Zuid. RICOH, bekend van de printer en print oplossingen heeft samen met DHL de standaarden hoog staan en wij mochten daar een kijkje in de keuken nemen, met een leuke verrassing als afsluiter.
Vanuit mijn werk bij Logisch werving en selectie zie ik veel verschillende distributiecentra van binnen. Wat opviel bij RICOH DHL is dat het er bijna overdreven netjes bij lag. Pallets staan strak en op de vloer was niets te vinden wat er niet hoort. Je zou het eigenlijk met je eigen ogen moeten zien.

Hot topic
Uiteraard was veiligheid een hot topic deze middag. Verschillende middelen als een camera in lepels van heftrucks en veiligheidsspiegels worden ingezet om een veilige en ergonomische werkomgeving te creëren. Door mensen constant te confronteren met en te informeren over het veilige werken maakt dat ze zich veilig voelen en daardoor beter werken. Zodoende hoort RICOH DHL in november of ze het veiligste DC van Nederland zijn.

Google glass
Het zien van het orderpick proces door middel van Google glass was een interessant onderdeel van deze middag. Op zit moment zijn drie brillen in gebruik en het wachten is op de komende generatie brillen om dit verder uit te breiden. Daarnaast loopt er nu een proef om drones in te zetten om de voorraad inzichtelijk te maken.

Partnership
Vanuit de presentaties van beide partijen, verzorgd door Pieter Jelle van Dijk, Director Operations van Ricoh en Johan Schouwenaar, Site Manager van DHL bleek de partnership tussen de bedrijven. Het doel om samen te streven naar het optimale. Leuke toevoeging was de uitleg over het werken met bedrijven/ collega`s uit Japan. Waar loop je tegenaan en wat zijn de gebruiken.

Virtual Reality bril
Als afsluitende verrassing kregen we een rondleiding door de fabriek van Ricoh in Shenzhen. Door middel van een Virtual Reality bril leek het alsof we zelf door de fabriek liepen of overheen vlogen. Al met al een geslaagde middag.

Zelf ook een kijkje nemen bij Ricoh? Kijk hier naar de foto’s.