Klanten zijn steeds kritischer op goede service en adequaat onderhoud. Servicelogistiek verzorgt op de achtergrond de realisatie van after sales service. Van verkoop tot en met het eind van de levensduur. Deze concurrentiefactor krijgt steeds meer betekenis. Kijk eens naar de reparatie van een defecte smartphone. Thuis ophalen, repareren en bezorgen binnen 24 uur is al haalbaar inclusief het bieden van een leentoestel. Zelfs reparatie aan huis, binnen vier uur wordt al aangeboden.

Innoveren doe je niet alleen
De dynamiek in servicelogistieke ketens is groot. Innovaties spelen een belangrijke rol. Innovatie en regie vraagt om samenwerking tussen partners in deze keten. Partners die elkaar aanvullen, kunnen samen hun klanten beter bedienen. Het bedrijfsleven en de overheid onderkennen dit en stimuleren daarom samenwerking in de servicelogistieke keten. Begin volgend jaar wordt een prijsvraag worden gelanceerd waarmee de overheid doelgerichte samenwerkingsvoorstellen met geld of directe begeleiding honoreert. Ook in de aanloop is nu al ondersteuning mogelijk.

Samen kun je meer
Een goede eerste stap naar nieuwe oplossingen is: vind partners. Partners waarmee je je doelen sneller en beter kunt bereiken; kosten, tijd of energie besparen; of waarmee je een nieuwe markt kunt aanboren. Samenwerking is vaak de aanjager van nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld met een branchegenoot uit een andere regio die iets biedt wat jij niet kunt bieden of met wie je faciliteiten deelt.

Hoe maak je aanspraak op advies, begeleiding of subsidie?
Werk je samen (of ga je samenwerken) met minimaal twee partners aan nieuwe oplossingen in servicelogistiek, dan kun je onmiddellijk aanspraak maken op advies en begeleiding in het innovatietraject, en mogelijk op subsidie om je plannen te realiseren.

Bezoek een Innovatiesessie bij je in de buurt
Vanuit de logistieke sector worden in het hele land bijeenkomsten georganiseerd die je inspireren met voorbeelden uit jouw sector en je op interessante innovatiesporen zetten. Bovendien hoor je er wat de mogelijkheden zijn voor ondersteuning.

Maak een afspraak
Kijk hier voor meer informatie en inspiratie. Ook een afspraak met het projectteam kan deuren openen.