Logistiek in de zorg mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. We merken dat er steeds meer leden vanuit de gezondheidszorg zich aanmelden bij vLm. Juist als een vakgebied zoals Zorglogistiek zich sterk aan het ontwikkelen is, neemt de behoefte toe om ervaringen uit te wisselen. Kostenbesparing, aansluiten bij patiënten- en cliëntenprocessen, Lean in de zorg, Implantatenregister, Value Based Healthcare, het is nog maar een kleine greep uit logistieke onderwerpen die momenteel sterk in ontwikkeling zijn. Iedere zorgorganisatie heeft zijn eigen ervaringen, iedere toeleverancier zijn eigen oplossingen en iedere adviseur zijn eigen methodes. Tijd om samen te komen en binnen een zorgcommunity die ervaringen te delen en elkaar te helpen aan samenhangende toepassingen.

vLm herkent deze ontwikkeling en we doen een oproep aan iedereen die werkt in of belangstelling heeft voor logistiek in de zorg. De community zal gericht zijn op alle processen in de zorg zoals, goederenstromen, farmacie, voeding en andere goederen, maar ook op patiënten- en cliëntenprocessen.

Communities binnen de vLm zijn groepen leden die ervaringen met elkaar uitwisselen tijdens bedrijfsbezoeken, workshops, ronde tafelbijeenkomsten, etc. Deze groepen zijn zelfstandig in hun organisatie en zijn vrij om de eigen agenda te bepalen en locaties af te spreken. vLm zorgt voor ondersteuning en publiciteit.

Heb je zin om Zorglogistiek verder te ontwikkelen met gelijkgestemden, meld je dan aan bij Jan Scheffer, interim voorzitter vLm. jan@janscheffer.com 0654937569.