Afgelopen Valentijnsdag waren we te gast bij Müller Fresh Food Logistics op de hoofdlocatie in Holten. Daar vertelden de gastheren van Müller ons met liefde over het bedrijf en de logistiek! Müller Fresh Food Logistics is dé full service logistieke dienstverlener in het koel- en vriestransport. Zo dynamisch als het bedrijf is, had de voorgaande week nog Prins Transport in Lekkerkerk overgenomen. Ondanks deze mooie uitbreiding bood het bedrijf de volledige aandacht voor onze (aanstaande) professionals!

Met een groep van ruim twintig enthousiaste talenten werden we meegenomen in het verhaal van Müller Fresh Food Logistics. Er is stilgestaan bij de ontwikkeling van het bedrijf en het volledige dienstenpakket die het haar klanten biedt. Hierop volgend mochten de aanwezige logistici het in de praktijk gaan ervaren. De veel gehoorde reactie van de aanwezige leden was dan ook dat men verbaasd was dat er zoveel verschillende activiteiten plaatsvinden in de imposante magazijnen van Müller. Müller is namelijk niet alleen actief in transport, maar heeft ook onder andere diverse koel-/ vries magazijnen, vriestunnels en ruimten waar VAL-activiteiten plaatsvinden. Daarnaast heeft het ook een eigen garagebedrijf waarmee het wagenpark in topconditie blijft!

Na een introductie waarin het programma werd uitgelegd heeft Müller zichzelf gepresenteerd. Barry Stegeman nam namens Müller de aanwezigen mee in de activiteiten van Müller met de klanten waar zij dit voor mogen doen. Een breed scala aan activiteiten en klanten passeerden de revue, waarbij iedere klant op zijn eigen manier wordt bediend.

Naast de presentatie van Müller heeft Mike Porton namens VOAA de aanwezige logistici meegenomen in de Muda Walk, een LEAN-tool waarbij geleerd wordt om met een speciale bril op deel te nemen aan de rondleiding. Met de kennis van Müller en de korte uitleg over de Muda Walk op zak mocht vervolgens onder begeleiding van Mark Leuveld en Erwin Memelink de opgedane kennis met praktijkvoorbeelden worden bekrachtigd. Binnen de verschillende hallen van Müller werd al snel duidelijk dat het een echte full service logistieke dienstverlener is.

Echt duidelijk werd het specialisme van Müller toen er getoond werd hoe de chocolade op een speciale temperatuur geconditioneerd wordt opgeslagen. Dit gebeurt zelfs compleet gescheiden van andere vers en vries activiteiten. Tijdens de rondleiding werd er ook goed gelet op de details, deze details werden voor de Muda Walk gefotografeerd. Door de kritische blik en de foto’s was er genoeg input voor de groepsdiscussie achteraf.

Na afloop van de rondleiding kwam er een georganiseerde groepsdiscussie op gang waarbij de foto’s als input dienen om de observaties te bekrachtigen. Ondanks dat Müller de lat voor de logistici al erg hoog had gelegd gaf de Muda Walk toch weer input voor nieuwe inzichten voor beide partijen. De Muda Walk heeft een positief ingestelde discussie van input voorzien, voor Müller en de logistici een moment van nieuwe inzichten.

Het event werd afgesloten met een gezellige borrel waarbij de aanwezige logistici elkaar nog beter leerden kennen en de ervaring van de gezellige en leerzame middag konden delen.

We sluiten dit verslag dan ook graag af door jullie te bedanken voor de leuke middag en hopen jullie snel op een volgend event weer te zien!