vLm Regio Zuid heeft op 31 Januari een geslaagd bezoek afgelegd aan het grootste zelfstandige biotech bedrijf in de wereld: Amgen. De vestiging Breda is bezocht waar onder andere het centrale DC voor Europa en Midden Oosten maar ook de Nederlandse verkooporganisatie gevestigd zijn. In de presentatie werd de toegevoegde waarde gedemonstreerd van de ‘end-to-end’ keten door nauwe samenwerking van het DC met de Nederlandse verkooporganisatie bij de introductie van 5 (!) nieuwe medicijnen in 2016. Paul Dekkers, directeur Supply Chain is ingegaan op de enorme groei die Amgen heeft doorgemaakt de afgelopen 10 jaar. Het aantal landen en afleveradressen waar geleverd wordt is enorm gegroeid en wellicht uitdagender is dat het aantal SKUs dat geproduceerd moet worden explosief is gestegen. Al met al een ingewikkelde puzzel.

Vanuit de commercieel kant is door Connie van Marrewijk, commercieel directeur Amgen Nederland, ingegaan hoe zij proberen door intensieve samenwerkingsvormen met de patiënten en zorgcentra eerder zicht te krijgen op de behoefte aan medicijnen en de kans op het afmaken van de medicijnkuur te vergroten door het bieden van thuissupport bij toedienen van medicijnen. Dit vergroot de voorspelbaarheid van de vraag richting het DC.

Na de presentatie is een ronde gemaakt door de productie waar de voorverpakte medicijnen klant specifiek worden gemaakt middels verpakkingen en labels. Heel interessant om het hele proces te kunnen volgen.

Een goed verzorgde borrel met positieve reacties van de deelnemers maakte deze middag tot een groot succes.

Foto’s van dit geslaagde event zijn hier te bekijken.