Op dinsdag 17 januari bezocht een groep van 40 (toekomstig) vLm-leden het imposante 30.000 vierkante meter metende distributiecentrum van NLB Retail Services (Miss Etam & Promiss) in Zoetermeer.

Na een introductie over de organisatie, gegeven door Manager Logistiek Klaas de Win, kregen kleine groepen van vier professionals de mogelijkheid om het drie verdiepingen tellende DC in detail te doorgronden. Met een gemechaniseerd hanggoed systeem, crossbelt sorter en een E-Commerce operatie waren er veel aansprekende elementen die het bezoek interessant maakten.

Transitie
Momenteel worden een jaarlijks 8,5 miljoen stuks verwerkt (items voor Miss Etam en Promiss) in het DC in Zoetermeer. Zoetermeer zit middenin de transitie naar Logistic Service Provider binnen R&S Retail Group (moedermaatschappij). In de eerste helft van 2017 zal het DC in Zoetermeer daarom flink stijgen in aantallen vanwege de nieuw te distribueren goederen van oa. Steps, CKS, Baker Bridge en meer.

Uitgangspunt in de transitie naar LSP is het bieden van zo goed mogelijke services te met behoud van maximale synergie voor alle partners. Dat klinkt eenvoudig, maar betekent ook dat men van cost center overgaat naar een profit center met o.a. het doorbelasten standaard kosten en een offerte op extra werkzaamheden. Een wezenlijk verschil in bedrijfsvoering dus. Klaas de Win: ‘Als profit center worden kwaliteit en betrouwbaarheid nog belangrijker. En daar werken wij de komende periode met het team volop aan’.

Geslaagd
‘Het was een geslaagd event met veel enthousiaste deelnemers in een prachtige en dynamische fashion-omgeving’ aldus organisator Frank Huele. Foto’s van het bezoek zijn hier te vinden. Ook de komende weken worden er diverse leuke andere activiteiten georganiseerd. Bekijk hiervoor de vLm-agenda.

Word lid van de vLm!
Ben je nog geen lid van dé beroepsvereniging voor Logistiek & Supply Chain Professionals? Waar wacht je nog op! Start met het uitbreiden van je kennis en netwerk!