Wij, Vereniging Logistiek Management, zijn er om onze leden en partners te verbinden om kennis en kennissen te delen. Om zodoende leden en het vakgebied in de breedste zin des woords te ondersteunen. Juist in deze tijd waarin iedereen verrast wordt door de effecten van het Covid-19 virus willen wij onze leden en partners helpen en inspireren door elkaar waar mogelijk te helpen.

 

Wil jij hier een bijdrage aan leveren?

Dat kan! Wij zijn op zoek naar antwoorden op een aantal concrete vragen (zie onderstaand). Indien je een reactie kan geven op deze vragen door een videoboodschap op te nemen óf een column te schrijven; dan delen wij deze met het werkveld via de nieuwsbrief en social media. Want kennis hebben is fantastisch, maar kennis delen is nog veel leuker!

Wat ook erg leerzaam en bijzonder is, is het delen van de impact van Corona op jouw specifieke werksituatie. Unieke anekdotes die niemand had kunnen voorzien. Slowmovers die binnen een aantal dagen fastmovers zijn geworden, bijzondere nieuwe samenwerkingen in de keten, projecten die ineens in een fractie van de normale doorlooptijd afgerond kunnen worden; verras ons en we delen het graag met onze leden.

Een aantal ingestuurde open vragen:

  • Wat zal de impact zijn op leiderschap in logistiek ná Corona?
  • S&OP heeft een vlucht genomen de laatste jaren, wat blijft er van over ná Corona?
  • De arbeidsmarkt was zwaar overspannen; wat is de verwachting voor de komende tijd?
  • Ik ben zelfstandig interim-manager; waar liggen mijn kansen op dit moment?
  • Hoe zorg ik er voor dat mijn voorraadmanagement volgend jaar geen negatieve effecten heeft van de verstoringen van de Demand vanwege Corona?
  • Welk effect zal Corona hebben op de globalisering van de goederenstromen?
  • Wat, tot voor kort nieuwe technologieën, zullen een vlucht nemen in het logistieke werkveld?
  • Hoe houd ik mijn personeel gemotiveerd tijdens thuiswerken?

Wat te doen?

Wil jij je mening, visie of concrete antwoord geven op één van deze vragen? Of heb je zelf antwoord gevonden op andere vragen die je graag met ons deelt? Dan ontvangen wij graag jouw reactie in een videoboodschap of column via info@vlm.nl ! Natuurlijk zijn nieuwe vragen ook van harte welkom via ditzelfde e-mailadres.

Laten we elkaar samen professioneel helpen door deze uitdagende periode in goede gezondheid.

Namens de leden: bedankt!