Flinders is de winnaar van de award Logistieke Webshop van het Jaar 2018. De woonwebshop voor designproducten en accessoires ontving de prijs vandaag tijdens het E-commerce Live! event van Emerce in De Beurs van Berlage te Amsterdam uit handen van juryvoorzitter Egbert Guis.
“Wat tijdens ons jurybezoek met name in het oog sprong was dat Flinders van hun logistieke proces echt een USP maakt in haar propositie. Dit levert Flinders de laatste jaren een behoorlijke groei op. Als deze groei zich doorzet, zal het wel een uitdaging worden om dezelfde kwaliteit te blijven bieden rondom hun aflever proces. Maar wij hebben er het volste vertrouwen in dat Flinders dat gaat lukken, omdat Flinders met een adaptieve groeistrategie continu schakelt op de ontwikkelingen in de markt. Dit zorgt ervoor dat in de complexe logistiek van meubelfulfilment alles blijft ´rijmen´. Maar ook alle lof voor de verliezend finalist KPN. Hun ambitie om de klant op elk moment in de logistieke keten te informeren sprak de jury erg aan. Hoewel er meerdere partijen in dit proces voor KPN werkzaam zijn, heeft de klant toch continu het gevoel dat ze met KPN zaken doen, en dat is knap”. Aldus Guis.

De jury gaf aan dat de grote diversiteit van de twee finalisten de beoordeling niet eenvoudig maakte. “Het was, net zoals vorig jaar, een close call tussen de winnaar en de andere finalisten”, zegt Guis.

Uitgebreid programma
Er waren ruim 1700 bezoekers aanwezig in De Beurs van Berlage om de uitreiking van de awards mee te maken. Daarnaast stonden de vele keynotes en workshops over trends en ontwikkelingen in de wereld van e-commerce, fulfilment & logistics op het programma. Tevens konden de gasten diverse gedurende de hele dag roundtable sessies bezoeken en was er volop gelegenheid om te netwerken. Het begin van de middag was gereserveerd voor presentaties van de twee genomineerde webshops, waarin KPN en Flinders nog een laatste poging konden doen om de jury ervan te overtuigen dat zij de terechte winnaar van deze award zijn. Hierna heeft de jury zich teruggetrokken voor beraad en is later op het hoofdpodium Flinders als de winnaar door de jury voorzitter bekend gemaakt. De award is uitgereikt door de winnaar van vorig jaar, Wilhelm Verton van Omoda.

De jury
De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wereld van e-commerce en de wetenschap en is onafhankelijk van de organisatie van het event. Dit jaar bestond de jury uit voorzitter Egbert Guis (de Guise), Tom van Woensel (TU Eindhoven), Paul Haagh (Vanderlande), Niels Agatz (Erasmus Universiteit) en Nick Beckers (evofenedex). De jury wordt samengesteld en gecoördineerd onder verantwoordelijkheid van de Stichting Webshop Keurmerk. De uitvoering van de coördinatie gebeurt door Liesbeth Oudesluijs, in de rol van jury coördinator.

De award
De award “Logistieke Webshop van het Jaar” is een initiatief van Webshop Keurmerk, Delivery Match, Clear Focus Group en Events Development. Dynalogic en EU-people vormen samen met Delivery Match, Clear Focus Group en Events Development het stichtingsbestuur van de Logistieke Webshop van het Jaar verkiezing. De award is in 2011 in het leven geroepen om webshops te belonen die zich onderscheiden door een uitmuntende logistiek.  De award is dit jaar voor de zesdede keer uitgereikt. De vorige winnaar was Omoda.
Meer informatie: www.logistiekewebshopvanhetjaar.nl