Op 14 november j.l. was vLm Regio Zuid te gast bij het EDC van Hollister in Roosendaal.  Het is het is de locatie van Hollister waar Job Sonke – Logistiek manager van het jaar – de scepter zwaait.  Hollister is een Amerikaans bedrijf dat medische hulpmiddelen en diensten levert.  Hollister is heel sterk op het gebied van stoma- en continentiezorg.  Er wordt zowel geleverd aan de professionele zorgverlener als ook aan patiënten zelf.

Tijdens de presentatie van Job Sonke werd duidelijk waarom de prijs hem ten deel is gevallen.  De consolidatie van alle landenmagazijnen in een EDC in Etten Leur is succesvol en groeit door marktgroei uit zijn jasje. Per maart 2018 kon het contract van deze locatie opgezegd worden. Echter eind 2016 valt pas het besluit om een nieuw EDC te bouwen in Roosendaal.  Job heeft het met zijn team waargemaakt om alle stappen te doorlopen van ontwerp, selectie van bouwpartners en verhuizing van de operatie zonder de continuïteit in gevaar te brengen in een periode van 1,5 jaar.  Een prestatie van formaat!

Het nieuwe gebouw is in vele opzichten indrukwekkend. Met een oppervlakte van 30.000 m2, 7.000 SKUs en 120 mensen is het een behoorlijk grote operatie.  Het is fascinerend hoe gecontroleerd alle stappen van het proces verlopen. Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat deze controle gerealiseerd wordt door de processen ook goed te doorgronden en continu te zoeken naar verdere stappen van optimalisatie.  Hierdoor gaan elke dag – waarbij het lijkt alsof het geen moeite kost – 70.000 dozen naar de diverse landen in Europa, Midden-Oosten en een aantal Afrikaanse landen.
Als een logistiek kampioen waardig, werd de bijeenkomst afgesloten met een goed georganiseerde borrel waar de deelnemers de gelegenheid kregen nog verder te netwerken.

Klik hier voor meer foto’s.