Als jij naast je afstudeerproject op zoek bent naar extra uitdaging en jezelf wilt ontwikkelen op persoonlijk vlak, dan is het programma “Topcoaches voor Toptalent” echt een aanrader.

In oktober 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met het programma “Topcoaches voor Toptalent”. Jolanda Bakker kwam tijdens een voorlichting vertellen over de inhoud en de achterliggende gedachte van het programma. Dit sloot perfect aan op mijn interne motivatie. Ik was tijdens mijn opleiding al meerdere malen op zoek geweest naar meer uitdaging in het ontwikkelen van mezelf als persoon en had het gevoel dat dit programma hier haarfijn op aansloot. Daarom heb ik destijds besloten om mezelf aan te melden voor het programma.

Het programma startte met een kick-off bij Yacht. Best spannend, maar heel motiverend en inspirerend omdat iedereen die meedoet met hetzelfde doel is gekomen. Naast deze introductie volgde nog enkele andere metingen zowel online als op het kantoor in Zoetermeer. Het nam enkele dagen in beslag maar ik heb deze periode eerder als motiverend en verhelderend dan vermoeiend ervaren. Dit, aangezien je echt het gevoel krijgt dat je wat gaat bereiken met het programma.

Na de toezegging dat ik mee mocht doen aan het programma is mijn topcoachbedrijf Liquido d’Oro geworden. Liquido d’Oro is een bedrijf die (biologische) Italiaanse olijfolie levert aan haar klanten over de hele wereld. Hier heb ik na twintig weken onderzoek adviezen gegeven over het inrichten van de supply chain naar aanleiding van de verwachte groei voor de komende 3 jaar. Naast mijn onderzoek bij Liquido d’Oro hebben wij met het programma ook vele activiteiten ondernomen. Zo hebben er vier bedrijfsbezoeken plaatsgevonden, hebben we workshops bijgewoond omtrent het Persoonlijke Ontwikkelplan en hebben we conferenties bezocht. Het voordeel van deze activiteiten is dat je inspiratie op kan doen voor je eigen onderzoek en met je mede studenten kan sparren over bepaalde onderwerpen voor in je scriptie. Daarnaast is het ook gewoon leuk om nieuwe ervaringen op te doen en te netwerken.

De begeleiding vanuit het programma heb ik als zeer positief ervaren. De planning van het programma is duidelijk, je mag kritisch zijn, vragen stellen aan de organisatie en de begeleiding is erg persoonlijk en gefocust op jouw ontwikkeling als persoon. Als afsluiting van het programma was er een feestelijk afsluiting georganiseerd met alle kandidaten. Hier kregen we ons certificaat uitgedeeld. Ik had echt het gevoel dat ik wat had bereikt.

Tot op het moment van vandaag heb ik geen seconde spijt van mijn deelname aan het programma en zou ik het stiekem nog wel een keer willen meemaken.

Veel plezier met het meedoen aan de 12e editie!

Tim Visser