Bedrijfsbezoek Bas Group

Donderdag 16 mei stond een bedrijfsbezoek aan de Bas Group te Etten-Leur in de agenda waaraan een selecte groep JLN’ers en vLm’ers een bezoek brachten. In 1986 begonnen Ger en zijn vrouw Janet met één vrachtwagen de onderneming waarmee zij zich specialiseerden in Italië-vervoer. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in zowel Italië als Slowakije dat zich focust op zowel transport, distributie en warehousing. Na ruim dertig jaar is het bedrijf nog steeds in handen van de familie waar Brabantse nuchterheid en ondernemerschap voorop staan. “Kan niet, bestaat niet” is dan ook het devies. Geen wonder dan ook dat de Bas Group zich in 2015 mocht onderscheiden met de TLN ondernemersprijs.

Bij ontvangst werden wij hartelijk ontvangen door Operations Manager Ron Cleijsen die werd bijgestaan door Logistics Engineer Aron Vermeulen en Teamleider Operations Alex van Oijen. Na kennismaking en een korte introductie over het bedrijf en hun werkzaamheden was het tijd voor een Gemba Walk bij de crossdock activiteiten in het warehouse van het bedrijf.

Gemba Walk

Uitgerust met pen en papier vertrokken we in twee groepen voor een kijkje in de keuken van de Bas Group. Aan ons de vraag om op zoek te gaan naar eventuele verspillingen of verbeterpunten in het proces. Met een kritische blik aanschouwden wij alle deelprocessen en de invulling daarvan. Nadat iedereen hun bevindingen had kunnen noteren werd het tijd om deze te delen met het bedrijf. Echter moest dit nog even op zich laten wachten omdat wij ons eerst te goed mochten doen aan een uitgebreid buffet dat het bedrijf verzorgd had.

Brainstormsessie

Tijdens de brainstormsessie kon iedereen zijn of haar bevindingen delen met het bedrijf. De bedrijfsleden namen een open en eerlijke rol in deze brainstormsessie waardoor wij er gezamenlijk in slaagde om meerdere ideeën te formuleren waarmee het bedrijf in de toekomst aan de slag kon.

Afgesloten werd er met een borrel waarbij nog uitgebreid werd verder gepraat over allerlei logistieke zaken waar zowel het bedrijf als andere genodigde mee te maken hebben. Al bij al dus zowel voor de genodigde als het bedrijf een leerzaam event dat door het bedrijf op een fantastische manier gefaciliteerd werd.

Bevindingen

Na de Gemba Walk en de brainstormsessie zijn volgende punten opgevallen:

  • Optimalisatie van barcodescanning voor de cross dock activiteiten
  • Het labelen van de goederen gelijktijdig met laden/lossen van de goederen door of bij de verzender organiseren
  • Het sorteren van goederen op basis van een postcode indelingen (herziening)
  • Toepassen van juiste hulpmiddelen voor het laden en lossen van vrachtwagens verbeteren

 

Graag danken wij de Bas Group en in het bijzonder Ron Cleijsen, Aron Vermeulen en Alex van Oijen die met passende trots hun bedrijf uitdroegen.

De foto’s tref je aan op https://www.facebook.com/pg/vereniginglogistiekmanagement/photos/?tab=album&album_id=1542295262572247