Op donderdag 17 mei jongstleden is het Rotterdamse transportbedrijf Breytner bezocht. Het bezoek vond plaats bij zusterbedrijf Transport Service Schelluinen (TSS) te Schelluinen. Hier zijn de leden ontvangen door Marie-José Baartmans, directeur van Breytner.

In 2014 is het transportbedrijf opgericht naar een idee van Marie-José Baartmans en haar broer. Sinds eind 2016 rijden de omgebouwde elektrische 19-tons trucks van Breytner in de regio Rotterdam. Dit alles is ontstaan vanuit het motto ‘denken in mogelijkheden’, zo is gebleken uit de bedrijfspresentatie.

De voordelen van Breytner ten opzichte van traditionele transportbedrijven zijn naar eigen zeggen de toenemende leefbaarheid en toekomstbestendigheid van het concept Zero Emission Transport. Actief bezig zijn met de toekomst wordt daarnaast gezien als belangrijke en aantrekkelijke marketingwaarde door zowel klanten, overheden en burgers.

Na een interactieve sessie zijn de leden door het magazijn van het zusterbedrijf TSS geleid. Tijdens deze rondleiding werd duidelijk wat voor soort goederen Breytner onder andere vervoerd. Voor TSS vervoert Breytner met name geretourneerde meubelen. Voor andere bedrijven worden ook textielwaren en levensmiddelen vervoerd, en wordt het transport voor verhuizingen gedaan.

Het bezoek werd afgesloten met een brainstormsessie, over de wijze waarop de consument kan worden betrokken in de transitie naar emissieloos transport. Die transitie naar een duurzame en toekomstbestendige economie gaat wat Breytner betreft nog absoluut niet snel genoeg.

Namens Jong Logistiek Nederland willen wij jou bedanken voor je komst!

Meer events van Jong Logistiek Nederland bijwonen?
Check het programma en meld je aan via https://my.vlm.nl/activiteiten?jln=1!