Logistici geven aan moeite te hebben hun logistieke kennis op peil te houden. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Berenschot. Tegelijkertijd vraagt het bedrijfsleven zich af of ze op lange termijn wel over voldoende gekwalificeerd personeel kan beschikken. Als antwoord op deze uitdaging lanceren de Nederlandse logistieke organisaties een platform waarmee de logistiek professional  zijn kennis onderhoudt en zich onderscheidt.

vLm heeft daarom samen met ondernemersverenigingen EVO, Transport en Logistiek Nederland, Topsector Logistiek, Jong Logistiek Nederland en Landelijk Platform Logistiek LSCM – de logistiek en supply chain management classificatiestructuur – gelanceerd.

Platform
Door zich te registreren in LSCM doen logistiek professionals, van transportplanners tot supply chain managers, niet alleen aan kennisonderhoud maar kunnen zij zich ook makkelijker onderscheiden ten opzichte van collega’s. Ook waarborgen zij hun plek op de arbeidsmarkt van de toekomst. Zo kunnen zij permanente educatiepunten behalen door zich aantoonbaar te blijven ontwikkelen door middel van gevolgde opleidingen en bijgewoonde congressen. Werkgevers zien via het LSCM-platform direct op welk niveau potentiële werknemers zijn ingeschaald.

Professionalisering
LSCM is ook voor opleiders en aanbieders van activiteiten zoals beurzen, workshops, trainingen en seminars interessant. Door LSCM worden professionals aangezet tot permanente educatie. Iedere bijgewoonde bijeenkomst, workshop en korte cursus levert permanente educatiepunten op. In tegenstelling tot registers van bijvoorbeeld advocaten en registeraccountants nemen logistiek professionals  vrijwillig deel.

Doe de test!
Logistici kunnen zichzelf registreren in LSCM om te zien wat op basis van hun werkervaring en opleiding hun startpunt is. Dus wil je weten wat je waard bent? Doe de test op de LSCM-website!

Meer informatie over LSCM is hier te vinden. Lees ook de artikelen die TTM en Logistiek over LSCM schreven en bekijk de beelden van de lancering op Youtube.

LSCM is initiatief van vLm onder andere ondersteund door Topsector Logistiek, TLNJLN , EVO en Landelijk Platform Logistiek. Mediapartners zijn LogistiekProfs en Logistiek.