Jelle de Vries heeft het beste logistieke proefschrift van 2016 geschreven. Hij ontving hiervoor de Jo van Nunen Prijs 2016. Deze award werd aan hem overhandigd tijdens het vLm Gala van de Logistiek door juryvoorzitter Prof. dr. Albert Veenstra.

Brug
‘De logistieke sector is,  alle automatisering en equipment ten spijt, een sector van mensen. Het is daarom verheugend dat er nu ook onderzoek wordt gedaan naar de rol van mensen in de prestaties en effectiviteit van logistieke processen’, aldus Veenstra. ‘Het proefschrift van De Vries legt de nadruk op de relatie tussen gedragskundige factoren en logistieke processen en slaat daarmee een interessante brug tussen psychologie, economie en logistiek.’ Een voorbeeld van een specifiek vraagstuk waar De Vries naar gekeken heeft, is de rol van de leidinggevende op de veiligheid in het magazijn.

Wat dit proefschrift volgens Veenstra ook boven de anderen deed uitspringen, is dat het onderzoek in een stevige traditie staat van material handling onderzoek in Nederland maar tegelijk daarop voortbouwt door weer een nieuw perspectief aan die traditie toe te voegen.

Constructief
Veenstra noemt het onderzoek in het proefschrift heel actueel, aangezien de voortschrijding van technologie lijkt te leiden tot het verlies van banen. ‘Alleen door meer begrip van de rol van de mens in logistieke processen kunnen we op een constructieve manier verder komen in die discussie.’