Mijn naam is Linda Sprenger en ik ben vierdejaars student Logistiek en Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Na een succesvolle stage bij het VUmc in Amsterdam was ik op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht. Omdat ik ook aan mijn persoonlijke competenties wilde werken, heb ik mij aangemeld voor Topcoaches voor Toptalent. Via Topcoaches voor Toptalent ben ik terecht gekomen bij A.S. Watson Benelux, waarbij ik kon kiezen uit verschillende afstudeeronderwerpen. Ik heb gekozen voor een opdracht gericht op Slotting, omdat ik mij tijdens het afstuderen wilde verdiepen in een nieuw onderwerp.

A.S. Watson Benelux
A.S. Watson Benelux is het wereldbedrijf achter Kruidvat, Trekpleister, ICI PARIS XL, Pour Vous en Prijsmepper en daarmee dé marktleider in Health & Beauty. A.S. Watson verzorgt vanuit Heteren en Ede de logistieke activiteiten voor Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper. De orders worden vanuit het logistieke centrum van A.S. Watson in Heteren vanuit diverse verzamelgebieden handmatig en semi-geautomatiseerd verzameld en uitgeleverd aan de ruim 1.300 filialen van Kruidvat en Trekpleister in Nederland, België en Frankrijk.

De opdracht
Slotting houdt zich bezig met de inrichting van het distributiecentrum en wijst picklocaties toe aan producten uit het standaardassortiment en het wekelijks wisselende actieassortiment. Bij het toewijzen van locaties wordt onder andere gelet op de aard van een product, de omvang van een product en de verwachte afzet. Om de servicegraad te waarborgen onderzoek ik voor A.S. Watson of een andere slottingsmethodiek bij kan dragen aan het verhogen van de servicegraad.

Afgestudeerd en dan?
Na mijn afstuderen wil ik werkervaring op doen. Ik hoop een plek te vinden waar ik mijn analytisch- en probleemoplossend vermogen in kan zetten en waar mijn conceptuele denkvermogen goed van pas komt.