Loading...

Inspiratie
vLm: “Logistiek is mensenwerk”
evofenedex: “Logistiek draait in de eerste plaats om mensen die creatieve ideeën hebben en weten wat werkt.”

Missie
De vLm Community  Sociale Innovatie is gericht op hoe innovatie succesvol en duurzaam binnen Logistiek en Supply Chain Management word uitgevoerd.
Wij geven d.m.v. onze activiteiten antwoorden uit de praktijk op vragen als:

  • Welke ‘technische’ en ‘sociale’ factoren in een verander- en innovatietraject zijn bepalend voor duurzaam succes?
  • Hoe pak je een verander-/verbeter- en innovatieproject/innovatietraject aan?
  • Hoe zorg je dat het doel wordt bereikt en dat het resultaat ook direct verankerd is?

Dat doen we d.m.v. bedrijfsbezoeken vanuit ons netwerk en seminars/workshops: ‘Door de leden, voor de leden, leren uit de dagelijkse praktijk’

Visie
Wij willen Logistiek en SC professionals overtuigen dat het voor succesvol en duurzaam innoveren noodzakelijk is om een goede balans te creëren tussen de technische en menselijke aspecten van een verandering(straject).
De menselijke, de sociale kant van veranderingen is erg belangrijk, zo niet bepalend.
Wij willen de bewustwording, kennis en toepassing hiervan ‘common knowledge’ maken voor alle vLm leden. En een bijdrage leveren aan een cultuuromslag waarbij de kreet ‘Logistiek is mensenwerk’ letterlijk wordt genomen.

Strategie
Wij gaan in de Logistiek, Supply Chain en Industrie op zoek naar en op bezoek bij bedrijven die in de praktijk hebben laten zien dat bij innovatietrajecten de technische en menselijke aspecten hand in hand gaan. En alleen dan leiden tot succesvolle, verankerde en duurzame verbeteringen.
Wij gaan ook vanuit wetenschappelijke invalshoek op zoek naar studies, onderzoeksresultaten en projecten die gerelateerd zijn aan ‘technische en sociale innovatie adoptie’.
De resultaten hiervan kunnen in een seminar/symposium/workshop of als deel van een bedrijfsbezoek worden gedeeld en besproken.

Doelen
Wij willen per jaar 2 tot 3 bedrijfsbezoeken organiseren en 1 workshop op het Jaarcongres.
De bedrijven die we bezoeken hebben in de praktijk laten zien dat bij innovatietrajecten de technische en menselijke aspecten hand in hand gaan, en daadwerkelijk leiden tot succesvolle en duurzame verbeteringen.

Voorzitter